fbpx
MER ÄN BARA MÖTEN
Ulvhälls herrgård

Aktiviteter på Ulvhälls Herrgård

Generösa ytor med möjlighet till många aktiviteter

Ulvhälls herrgård erbjuder flera aktiviteter som passar såväl privatgästen som er som är på besök för att arbeta.

Under takåsarna ligger 13 övernattningsrum med 25 st bäddar, mellanplanet består av salonger, matsal, mötesrum och biljardrum.

Undervåningen består av mötesrum, salonger och, inte minst, Ulvhälls kärna den unika matlagningsstudion.

Längst ner i kulvertarna finner ni vår vackra vinkällare som varsamt restaurerats och nu bjuder in till härliga vinprovningar där ni själva står för vinet.

EGNA AKTIVITETER

Matstudio med 7 arbetsstationer

Matlagningsstudion som finns i det gamla restaurangköket har blivit det nya Ulvhälls hjärta. Är sällskapet upp till 14 personer är det stora kopparbordet den naturliga matplatsen. Risken är stor att ni trots att ni är ensamma gäster på hela herrgården inte kommer att lämna köket under kvällen!

Vinkällare för provningar med karaktär

Under herrgårdsbyggnaden tronar en magnifik vinkällare där ni kan inta och prova medhavda viner som innebär att riktigt bra viner inte behöver ruinera mötesbudgeten.

Relaxavdelning med bastu vid vattnet

Bastun på Ulvhälls herrgård ligger nere vid Mälarens strand med tillhörande brygga. En gång i tiden var huset avsett för att hänga gårdens kött tills det blivit mört och fint. Detaljer finns bevarade i huset som minner om den ursprungliga användningen.

Brygga

Ulvhäll har en Aquador 26DC som kan ta ombord sällskap upp till 8 personer. Varför inte starta mötet med en båttur på ett par timmar från Stadshuset i Stockholm eller göra en utflykt till Birka som ligger cirka 30 minuter från Ulvhäll? För priser och arrangemang prata med oss!

Nyanlagd tennisbana

Ulvhälls herrgård stoltserar med två verkligt förnämliga tennisbanor. De är helt nyanlagda och består av fem lager hard court. Varför inte klämma in en liten turnering som aktivitet?

Biljardrum

Ulvhälls biljardrum som ligger i direkt anslutning till huvudsalongen bär ansvar för många långa nätter in på småtimmarna.

Daycruiser

Ulvhäll har en Aquador 26DC som kan ta ombord sällskap upp till 8 personer. Varför inte starta mötet med en båttur på ett par timmar från Stadshuset i Stockholm eller göra en utflykt till Birka som ligger cirka 30 minuter från Ulvhäll? För priser och arrangemang prata med oss!

EXTERNA AKTIVITETER

JAKT PÅ ULVHÄLL

Ulvhälls Herrgårds läge i hjärtat av Södermanland ger många möjligheter till jakt. Vi samarbetar med flera viltrika gods och gårdar och tillsammans med de och våra lokala samarbetspartner hjälper vi dig att ordna allt från jägarexamen till olika typer av jakt allt beroende på säsong och tillgänglighet.

Därtill har vi egna aktiviteter:

Jägarexamen: Checka in på fredagen och lämna Ulvhäll med jaktlicens på söndagen

stycka och tillaga vilt: Du lär dig i vår köksstudio hantera det du jagar från fält byte till uppskattad middag.

Vi skräddarsyr jakten efter dina önskemål – allt för att göra din jaktupplevelse hos oss till den bästa!

Intresseanmälan skickas till: info@ulvhall.se

KORVMAKARKURS

Ulvhälls herrgård kan i samarbete med Köttbutiken Millert & Dahlén anordna en kurs i korvmakeri.

På kursen går vi bland annat igenom; köttsortering, utrustning, hygien, temperaturer, recept, kryddblandningar och handlag.
Vi går igenom och stoppar olika typer av korv som te x : emulsionskorv och grovmald färskkorv. Vi kommer också att beröra förutsättningarna för lufttorkad, mjölksyrad och varmrökt korv.
Kursen vänder sig till både till dig som kanske tidigare har provat att stoppa egen korv eller till dig som inte hunnit prova men är intresserad och nyfiken.

Vi erbjuder endast 14 platser , först till kvarn…! Kostnad 975:-
per person inkl enklare förtäring (egen dryck medtages). Förutom kunskapen får du även med dig hem dina egenproducerade korvar (c:a 1.5kg)

Anmälan till:
kottbutiken@gmail.com

För info och anmälan kontakta Lasse Dahlén 070-7354391

GÖSFISKE I MÄLAREN

Ulvhälls Herrgårds läge i anslutning till Mälaren ger många möjligheter vad gäller fiske. Mälaren är ett fritt fiskevatten vilket naturligtvis är en bra utgångspunkt.  Det finns möjligheter till allt från bryggfiske till att boka fiske med en erfaren guide och lära sig de verkligt initierade knepen i Mälarfiskets ädla konst. Att ett verkligt bra Gösställe ligger rakt utanför Ulvhäll är självklart ingen nackdel. På vintern är pimpelfiske från isen en uppskattad möjlighet.

Intresseanmälan skickas till: info@ulvhall.se

Jeep på terrängbana

Jeep på terrängbana (tidsåtgång från 1 timme), terrängbanan ligger ca 10 minuters bilresa från Ulvhäll.

Att köra en riktig Jeep offroad är en unik upplevelse utöver det vanliga, upplev styrkan, kapaciteten och komforten i en Jeep. Under ledning av instruktörer från Jeep Academy Sweden får ni prova på ett antal olika hinder på den närliggande terrängbanan.

Exempel på vilka hinder ni kan ställas inför: Brant utför, Brant uppför, Sidolut, Dike, Lera, Sten, Stubbar, Vatten, Träd. Vilka hinder som körs styrs av årstid, väder och gruppstorlek.

Pris: startavgift 8.500:- + 650:-/ person

 

Urban offroad (tidsåtgång från 1 timme)

Vill ni hellre stanna kvar på Ulvhäll så bygger vi upp ett antal hinder på plats och ni kan uppleva känslan av att köra offroad utan att lämna staden. Låt er fascineras av styrkan, kompetensen och komforten i Jeepen när ni tar er över hindret “Broken bridge”.

Försök hålla nerverna i styr när Jeepen tar sig upp och över ”Sidolutet”. Klarar du av att balansera på den förrädiska ”Vippan”?

Pris: startavgift 10.000:- + 650:-/ person 


Ovanstående priser är exklusive moms.

Lerduveskytte

Lerduveskytte är en klassisk aktivitet som verkligen andas slott och herresäten men känslan av att skjuta med ett Flodmanvapen är unik.

Skyttet genomförs ca 10 minuters bilresa från Ulvhäll och från skjutplatsen är det endast ett stenkast till Flodmans allra heligaste….dvs tillverkningen.

Om ni vill finns möjlighet att, i samband med ert skytte, besöka Flodman Guns och kanske rent av få en kort föreläsning av tillverkaren själv.
Själva skyttet inleds med en säkerhetsgenomgång, vapenhantering och givetvis hur ni skall göra för att träffa. Därefter är det dags att börja skjuta, ni får hela tiden tips av våra välutbildade instruktörer, allt för att hjälpa er till de perfekta träffarna.

Skyttet avslutas med en avslappnad och rolig tävling.

Pris: startavgift 6.500:- + 350:-/ person

HYR ULVHÄLL- PÅ ERT SÄTT

En mindre grupp i huset men möjlig tillgänglighet. Kontakta oss för pris. Valt datum Ej tillgänglig