fbpx
SKULPTURPARK OCH GALLERI
Ulvhälls Hällar och vår konstamling
Ulvhälls herrgård

Konsten på Ulvhäll

Ulvhälls herrgård är en fantastisk miljö att vistas i men är också en speciell plats för konsten. På väggarna i de charmiga herrgårdslokalerna hänger samtida konst av högsta kvalitet. Konstsamlingen bidrar till att göra Ulvhälls till en inspirerande plats för kreativt arbete och fest.

Konstsamlingen

Inne i herrgården kommer du som gäst mitt i en konstsamling av hög internationell. I köket och i konferensrummen på bottenvåningen finns bland annat verk från några av Sveriges mest kända konstnärer som Ann-Sofi Sidén, Jan Håfström och Cooper & Gorfer. Vi som arbetar med konsten på Ulvhäll har en lång erfarenhet av både den svenska och internationella konstscenen.

Följande konstnärer ingår i Ulvhälls konstsamling:

Jan Håfström, är en av Sveriges mest uppskattade och hyllade konstnärer sedan debuten 1966. Han har representerat Sverige på världens största konstutställning, Venedigbiennalen, inte mindre än fyra gånger.

Ann-Sofi Sidén som även hon ställt ut på Biennalen och på stora institutioner världen över.

Karl Holmqvist, Klas Eriksson, William Wegman, Peter Geschwind och Elina Brotherus. Den sistnämnda är en av de mest framstående i den generation finska fotokonstnärer som går under benämningen The Helsinki School.

Denise Grünstein, vars fotokonst återfinns i trappan väg upp till andra våningen.

På övervåningen finns storskaliga och centrala verk av konstnärer som Dawid, Anders Krisár, John Körner, Peter Land, Cooper & Gorfer och Cecilia Ömalm.

Konsten Ulvhälls Herrgård
Konst Ulvhälls Herrgård
Ulvhäll konst violin boy

Köpa konst

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om konsten eller är intresserad av att köpa något av verken. De är till salu! Du når oss på: info@ulvhallshallar.se

Konstparken Ulvhälls Hällar

Intill Ulvhälls Herrgård finns konstparken Ulvhälls Hällar som under maj till september visar verk av välkända svenska och utländska konstnärer. Varje år bjuder vi in konstnärer att skapa nya verk för konstparken. Utställningarna är därför olika år från år.

BOKA HÄR:


    [wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]

    Vi använder kakor (cookies) för att underlätta användandet av våra sidor och för att vi ska förstå hur webbplatsen används. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

    Läs mer om vår: