fbpx
SKULPTURPARK OCH GALLERI
Ulvhälls Hällar och vår konstamling
Ulvhälls herrgård

Konsten på Ulvhäll

Ulvhälls herrgård är en fantastisk miljö att vistas i men är också en speciell plats för konsten. Konstsamlingen bidrar till att göra Ulvhälls till en inspirerande plats för kreativt arbete och fest.

Konstsamlingen

Inne i herrgården kommer du som gäst nära konsten. Här finns en konstsamling med verk några av Sveriges mest kända konstnärer, t.ex. Ann-Sofi Sidén, Jan Håfström och Cooper & Gorfer. Vi som arbetar med konsten på Ulvhäll har en lång erfarenhet av både den svenska och internationella konstscenen.

Konstparken Ulvhälls Hällar

Intill Ulvhälls Herrgård finns konstparken Ulvhälls Hällar som under maj till september visar verk av välkända svenska och utländska konstnärer. Varje år bjuder vi in konstnärer att skapa nya verk för konstparken. Utställningarna är därför olika år från år.

Köpa konst

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om konsten eller är intresserad av att köpa något av verken. De är till salu! Du når oss på: info@ulvhallshallar.se

Mer om konstsamlingen

När du är på Ulvhälls herrgård är du mitt i en konstsamling av hög internationell klass. Det finns exempelvis verk av stora svenska konstnärer i köket och i konferensrummen på bottenvåningen. Följande konstnärer ingår i Ulvhälls konstsamling:

Jan Håfström, som är en av Sveriges mest uppskattade och hyllade konstnärer sedan debuten 1966. Han har representerat Sverige på världens största konstutställning, Venedigbiennalen, inte mindre än fyra gånger.
Ann-Sofi Sidén som även hon ställt ut på Biennalen och på stora institutioner världen över.
Karl Holmqvist, Klas Eriksson, William Wegman, Peter Geschwind och Elina Brotherus. Den sistnämnda är en av de mest framstående i den generation finska fotokonstnärer som går under benämningen The Helsinki School.
Denise Grünstein, vars fotokonst återfinns i trappan väg upp till andra våningen
• På övervåningen finns storskaliga och centrala verk av konstnärer som Dawid, Anders Krisár, John Körner, Peter Land, Cooper & Gorfer och Cecilia Ömalm.

BOKA HÄR:


[wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]