fbpx
SKULPTURPARK OCH GALLERI
Ulvhälls Hällar och vår konstamling
Ulvhälls herrgård

Konsten på Ulvhäll

Ulvhälls herrgård är en fantastisk miljö att vistas i men också en speciell plats för konsten. Utomhus finns konstparken Ulvhälls Hällar som under maj till september visar verk av välkända svenska och utländska konstnärer.

Inne i herrgården kommer du som gäst nära konsten. Här finns en konstsamling med verk några av Sveriges mest kända konstnärer, t.ex. Ann-Sofi Sidén, Jan Håfström och Cooper & Gorfer. Vi som arbetar med konsten på Ulvhäll har en lång erfarenhet av både den svenska och internationella konstscenen. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om konsten eller är intresserad av att köpa något av verken. De är till salu! Du når oss på: info@ulvhallshallar.se

Mer om konstamlingen

När du är på Ulvhälls herrgård är du mitt i en konstsamling av hög internationell klass. Till och med i köket och i konferensrummen på bottenvåningen finns verk av stora svenska konstnärer. Här finns två verk av Jan Håfström, som är en av Sveriges mest uppskattade och hyllade konstnärer sedan debuten 1966. Han har representerat Sverige på världens största konstutställning, Venedigbiennalen, inte mindre än fyra gånger. Här finns också flera verk av Ann-Sofi Sidén som även hon ställt ut på biennalen och på stora institutioner världen över. Andra välkända konstnärer som har verk på bottenvåning är bl.a. Karl Holmqvist, Klas Eriksson, William Wegman, Peter Geschwind och Elina Brotherus. Den sistnämnda är en av de mest framstående i den generation finska fotokonstnärer som går under benämningen The Helsinki School.

I trappan väg upp till andra våningen hänger bl.a. ett verk av den svenska fotografen Denise Grüsntein. Väl uppe så möter man storskaliga och centrala verk av konstnärer som Dawid, Anders Krisár, John Körner, Peter Land, Cooper & Gorfer och Cecilia Ömalm.

Konstsamlingen bidrar till att göra Ulvhälls herrgård till en inspirerande plats för kreativt arbete och fest.

BOKA HÄR:


[wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]