fbpx
Ulvhälls herrgård

Korvmakarkurs

Ulvhälls herrgård är stolta över att erbjuda korvmakarkurs i samarbete med Köttbutiken Millert & Dahlén, som vunnit både silver och guld i ”Sörmländska Mathantverk” med sin lufttorkade skinka med motiveringen: “Bästa smaken i klassen! Bra smak och fantastisk konsistens!”

På kursen får du lära dig allt från köttsortering, utrustning, hygien, temperaturer, recept, kryddblandningar till handlag. Du får även lära dig om samt hur man stoppar olika typer av korv som t.ex. emulsionskorv och grovmald färskkorv. Förutsättningarna för lufttorkad, mjölksyrad och varmrökt korv kommer också att gås igenom.

Kursen vänder sig både till dig som kanske tidigare har provat att stoppa egen korv och till dig som inte hunnit prova men är intresserad och nyfiken.               

Vi erbjuder endast 14 platser, så först till kvarn…! Förutom kunskapen i korvstoppning får du även ta med dig dina egenproducerade korvar hem (ca. 1.5kg).

Kostnad 975:- per person inkl enklare förtäring (egen dryck medtages).

För info och anmälan kontakta Lasse Dahlén på 070-7354391 eller kottbutiken@gmail.com

Vi använder kakor (cookies) för att underlätta användandet av våra sidor och för att vi ska förstå hur webbplatsen används. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Läs mer om vår: