fbpx
VINPROVNINGAR SOM INTE
TÖMMER PLÅNBOKEN
Ulvhälls herrgård

Vinkällaren

Drycker i vinkällaren

Ulvhälls vinkällare

Låt charmen från vinkällaren med ursprung i 1700-talet sätta sin prägel på er vistelse. En trappa ner i herrgården finns en fin och autentisk vinkällare där ni kan prova viner som ni själva har tagit med er. Vi har inga utskänkningstillstånd eftersom vi endast hyr ut Ulvhäll. Vill ni dricka öl, vin eller andra ädla droppar tar ni med det själva.

Detta innebär att den dryckesintresserade kan hålla provningar med sina vänner eller kollegor med verkligt bra drycker utan att betala påslag restauranger normalt tar. Dessutom innebär det att man i lugn och ro själv bestämmer temat för provningen och väljer ut exakt de viner som passar. En normal vinlista innebär ofta att man först får välja vinerna, sedan skapa ett tema som representerar de vin som fanns i restaurangens utbud och som kändes lämpliga för provningen.

Vinkällaren på Ulvhäll
Drycker i Ulvhälls vinkällare

Tacksamma provningsteman

Tre vita druvor:

Använd exempelvis Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc. Provningsledaren redogör för de karaktäristiska dragen för respektive druva innan deltagarna får börja lukta och smaka. Man kan be personalen på Systembolaget om hjälp att välja tre typiska viner för respektive druva. Det finns mycket på nätet om man vill förbereda sig lite.

Tre röda druvor:

Samma som ovan med Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.

Nya världen mot gamla:

Välj viner med samma druvsammansättning från t ex Frankrike och ställ dem mot medtävlare från t ex Chile, USA eller Australien.

Vinkällaren på Ulvhäll

Vi använder kakor (cookies) för att underlätta användandet av våra sidor och för att vi ska förstå hur webbplatsen används. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Läs mer om vår: