fbpx
VINPROVNINGAR SOM INTE
TÖMMER PLÅNBOKEN
Ulvhälls herrgård

Ulvhälls vinkällare

I källaren, under huvudbyggnaden finns en fin och autentisk vinkällare där ni kan prova viner som ni själva har tagit med er. Ty vi hyr bara ut Ulvhäll och har således inga utskänkningstillstånd. Vi ni dricka öl vin eller andra ädla droppar tar ni med det själva.

Det här innebär att den vinintresserade kan hålla provningar med sina vänner eller kollegor med verkligt bra viner utan att ruinera sig med de påslag restauranger normalt tar. Det innebär också att man själv i lugn och ro kan bestämma temat för provningen och välja ut exakt de viner som passar. En normal vinlista innebär många gånger att man först får välja vinerna sedan skapa ett tema som representerar de vin som fanns i restaurangens utbud och som kändes lämpliga för provningen.

Tacksamma provningsteman

Tre vita druvor: Använd exempelvis Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc. Provningsledaren redogör för de karaktäristiska dragen för respektive druva innan deltagarna får börja lukta och smaka. Man kan be personalen på Systembolaget om hjälp att välja tre typiska viner för respektive druva. Det finns mycket på nätet om man vill förbereda sig lite.

Tre röda druvor: Samma som ovan med Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.

Nya världen mot gamla: Välj viner med samma druvsammansättning från t ex Frankrike och ställ dem mot medtävlare från t ex Chile, USA eller Australien.